Ripley: Rock met een bite

Ripley is eind 2010 opgericht door Eddo en de toenmalige drummer. Niet veel later is Harold daarbij gekomen en nog enige tijd later verving Jan-Geert, met wie Eddo in een vorige band had samengespeeld, de toenmalige slaggitarist. Na ervaringen met tal van drummers en zangers/zangeressen bleven uiteindelijk Alfons en Wouter over om de hedendaagse bezetting van Ripley compleet te maken. In deze samenstelling wordt nu al een aantal jaar samengespeeld. Ondanks het feit dat de roots van de leden nogal uiteenlopen is het duidelijk dat "stevige rock" een goede samenvatting is van datgene wat hun bindt.

Wouter

Wouter Mullink (aka Wally McMeth) is de jonge hond van de band (1976). Vanaf jonge leeftijd was hij al in de weer met de platen van papa; die een groot fan was van Fats Domino en Little Richard. Beide ouders waren actief lid van de Vordense carnavalsvereniging en elk jaar deed hij met met playbackshows. Ooit zelfs de eerste prijs met de lokale soundmixshow (enige deelnemer). Vanaf 1988 toen hij op 12 jarige leeftijd Iron Maiden op het Monsters Of Rock festival zag, was de metal manie niet meer te stoppen. In 2009 werd hij gevraagd om met het plaatselijke songfestival mee te doen met "Knocking on heavens door" in de rol van Axl Rose, wat een tweede plek opleverde. Een week later belde Covik om te vragen of hij wilde zingen; White snake, Deep purple, The Scorpions, meer de klassieke hard rock. Daarna kwam Super Sleazy, dat een erg breed repetoire had, o.a.: Qotsa, Monster Magnet, Urban Dance Squad, Accept, etc... Na een rondreis van een jaar door Azië werd het tijd om vol gas te te gaan met de band Hz Electric. Enkel eigen werk, 26 gigs door het hele land, met als hoogtepunt (op het 1 jarige jubileum) op het hoofpodium van Metropool in Hengelo. Zingen en muziek maken is een passie en na een middagje surfen op internet vonden Wouter en Ripley elkaar.

Alfons

Alfons Duis (Drums) werd in 1965 geboren in het plaatsje Wehl. Vader speelde slagwerk bij de plaatselijke fanfare en moeder zong bij het plaatselijke gemengde koor. Hij leerde het kleine trom werk bij zijn vader, vanwege andere hobby’s kwam zijn muzikale hobby een beetje in het slop. Hij begon pas later echt met drummen. Voor een personeelsfeest bij zijn huidige werkgever werd een personeelsband opgericht en daarvoor werden muzikanten gevraagd. Op een geleend drumstel is hij toen begonnen met drummen samen met een aantal zeer ervaren muzikanten. Door het spelen in deze personeelsband begon het toch weer te kriebelen, een eigen drumset werd aangeschaft en na het personeelsfeest is hij met een andere collega’s de band The Jack begonnen. Deze band heeft tot ongeveer 2015 bestaan en daarmee heeft hij diverse keren op het podium gestaan.

In 2015 viel de band uit elkaar en ging Alfons op zoek naar een nieuwe uitdaging. Via een oproepje is hij in contact gekomen met Ripley en na een avond meespelen als drummer begonnen. Hij heeft een brede muzieksmaak, van blues tot metal , maar vooral de wat stevige muziek geniet zijn voorkeur. Favorieten;  Rush, Dream Theater, ACDC en vele anderen...

Eddo

Eddo is de oudste van de band en mede-oprichter van Ripley. Hij is een geboren Amsterdammer en is muzikaal opgegroeid binnen de Amsterdamse punkscene. Hij heeft heel wat optredens in Pardiso gezien en kwam zo in aanraking met diverse Punk bands. Punk spelen leek hem niet zo moeilijk en dus wilde hij zelf ook gitaar spelen. Er kwam dus een gitaar met een versterker en hij kreeg de kans om mee te spelen bij de doorstart van een uit elkaar gevallen band. Vervolgens heeft hij een aantal jaren bij de hardcore punk band "Last Few" gespeeld. Hij heeft zichzelf tijdens het oefenen en optreden gitaar leren spelen. Na ervaringen bij de Amsterdamse band "The Zoo" (Alternative/Punk) en het Leusdense "Better Not Ask" (Rock/Grunge) is hij verhuisd naar de Achterhoek, waar hij onder andere met Jan Geert in "Big Egg 'lemma" (Alternative/Funk) heeft gespeeld. Nadat deze band ter ziele ging heeft hij een tijd niet gespeeld, maar na verloop van tijd ging het toch weer kriebelen en is hij gestart met Ripley.

Harold

Harold (alias: Uncle Zeb) is een geboren Grollenaar. Muzikaal is hij met name gevormd door de muzieksmaak van diverse ooms (Beatles, Stones, Eagles, Queen, Police), wat in tegenstelling stond tot de huiselijke duitse schlagermuziek waar hij helemaal niets mee had. Toen de voetbalcarrière in het slop raakte en vrienden een band wilden beginnen, was een kromme bas met te kleine versterker snel gekocht. Dit was de Grolse band "Combat Crows". Hij heeft zich toen het bassen eigen gemaakt via zelfstudie. Inmiddels had hij ook de Metal ontdekt en werd volledig gegrepen door het baswerk van Cliff Burton (Metallica) op Kill 'm all en Master of Puppets. Het bassen werd voorgezet in de bands "Eclipse", "My Mindvision" en "Bateren". Na zijn studie heeft hij in Rotterdam in een bigband gespeeld. Na een kleine 4 jaar is hij terug in de Achterhoek bij de coverband "Screamager" gaan spelen. Toen deze band uit elkaar viel heeft circa 8 jaar niet meer gespeeld. In 2008 is hij bij gelegenheid weer gaan spelen en kreeg de smaak weer te pakken. 

Jan Geert

Jan Geert Hek (alias: JG) is een geboren Doetinchemer en al vroeg bekeerd tot de metal. Hij richtte op 19 jarige leeftijd samen met een aantal goede vrienden zijn eerste band op. Jan Geert speelde hier gitaar. Helaas is er nooit een fatsoenlijke naam bedacht voor deze band, maar het was uitermate gezellig... Daarna speelt hij nog in verschillende gelegenheidsbands en diverse projecten, waaronder de van de Jeugd- en jongerensociëteit in zelhem. Waar (afhankelijk van de behoefte) hij andere instrumenten speelt. Zo rond het eind van het bronzen tijdperk, komt hij Eddo tegen waarmee hij o.a. samen speelt in "Big Egg Lemma" en nu in Ripley.

Naast Ripley is Jan Geert in andere multimediale projecten actief waar hij zowel muziekaal als technisch (opname, mix en post-productie) andere muziekanten ondersteunt. Een voorbeeld hiervan is het project Leaves are Falling, waar hij opnames, de mix en post-productie heeft gedaan. Voor Ripley heeft hij de videoclip voor Furry Animals Taste Better gemaakt en de oude demo opnames.